Varför ska man använda notes?

post it notesVarför ska man ha post-it-notes? Vad är de till för? Notes online huvudsakliga funktion är att hjälpa oss att minnas olika saker. Klisterremsan på lapparnas baksida gör det möjligt att fästa lapparna var som helst för att ett meddelande ska gå fram utan att missas av mottagaren och de fungerar därför även bra som bokmärke.

Sidan utan klister är ett utmärkt ställe att plita ned ett viktigt – eller oviktigt – budskap. Möjligheten att skaffa större och mindre notes gör utrymmet både utbrett och begränsat och vad man behöver för sort beror helt på vad man vill skriva ned. Är det idéer till ett projekt kan det vara ganska stora notes som är det rätta då man behöver få en klar översikt över sina idéer. Mindre notes kan användas exempelvis som hjälpmedel på kontor, där man behöver få ordning på olika papper men bara behöver skriva ned ett par ord som markering för vad en viss mapp innehåller.

Notes kan även användas i hemmet som en medlare mellan förälder och barn. Föräldrarna kan med hjälp av färgglada, ganska stora notes få sina barn att hjälpa till mer i hemmet. Det blir ett roligt meddelande som syns och inte glöms bort.