Anslagstavlor sprider information

anslagstavlorAnslagstavlor är inte några ovanliga prylar utan de finns på fler ställen än vi kanske tänker på. I trappuppgångar hänger det ofta anslagstavlor med information om vem som bor i vilken lägenhet till exempel. Har hyresvärden ett meddelande till sina hyresgäster kan denne hänga upp det här och så vidare.

Anslagstavlor finns också ofta uppsatta i mindre samhällen där hembygdsföreningen kan sätta upp information om kommande event eller händelser till exempel. Lappar om bortsprungna katter och cyklar till salu passar också bra på dessa anslagstavlor. Men det är inte bara mindre samhällen som har anslagstavlor på väggarna. Även i större städer finns det gott om anslagstavlor i allt från bostadsområden till mitt i centrum.

De anslagstavlor som hänger uppe för att sprida information till allmänheten, till exempel anslagstavlor i trappuppgångar, är ofta inglasade så att det endast är hyresvärden som kan sätta upp lappar. Däremot är de anslagstavlor som hänger uppe för allmänheten att använda gjorda i till exempel kork för att det lätt ska gå att sätta upp lappar och så vidare. En del anslagstavlor är gjorda i trä och då krävs det en häftpistol för att kunna få fast nya lappar på dessa anslagstavlor.