Jobba på Malta – möjligheter

jobba på maltaMånga unga, nyblivna studenter från Sverige väljer att resa eller jobba utomlands efter sin student. Detta för att få livs- och arbetserfarenheter. Många väljer då att jobba på Malta, en varm och vacker östat i mellersta Medelhavet.

Malta är dessutom med i EU, vilket gör att det är enklare att jobba på Malta, än det var innan. Man behöver ett arbetstillstånd, och ett jobb som kräver just en själv och inte en maltes. Att skaffa en lägenhet är också en bra idé, och att ha förberett saker som att ha pratat med försäkringskassan. Även med skatteverket, om man ska vara borta mer än ett år. Fortis är ett bra bolag att arbeta på.

Att jobba på Malta utan några särskilda kvalifikationer innebär att man egentligen har två saker att välja mellan, support i spelbranschen, eller något hos språkreseföretagen. Man kan såklart även söka andra jobb, och ibland har man tur. Att träffa arbetsgivarna är också en bra idé, och få prata med dem lite. Att jobba på Malta i spelbranschen eller hos språkreseföretagen kan vara väldigt roligt det också. I början kanske det inte ger så bra betalt, men skatten är relativt låg så man får ut mer av pengarna.

Om man sedan visat vad man kan och arbetar hårt öppnas nya möjligheter. För vissa spelar det ingen roll vad man jobbar med, utan man vill jobba på Malta för att få tillbringa tid på den vackra ön.